Digitalt möte med utrikesminister Ann Linde

Efter ett minst sagt turbulent år där Sverige varit ett återkommande ämne i den utrikespolitiska debatten närmar vi oss slutet på 2020 med en del obesvarade frågor. Vilka typer av förändringar kan vi förvänta oss och hur kommer Sveriges position se ut i en post COVID-19 värld? Dessa frågetecken hoppas vi kunna räta ut.

Vi på Utrikespolitiska Föreningen i Umeå kan nämligen stolt meddela att vi fått möjligheten att hålla i en digital föreläsning med utrikesminister Ann Linde. Ann Linde har sedan september 2019 erhållit ämbetet som utrikesminister och har en mångårig erfarenhet inom både nationella och internationella frågor. Hon har tidigare suttit som Sveriges EU-minister under perioden maj 2016 – januari 2019 samt innehaft ämbetet som Sveriges handelsminister under ämbetsperioden maj 2016 – september 2019. Utöver att inneha ämbetet som utrikesminister är hon även sedan januari 2019 minister för nordiskt samarbete. 

Upplägget är sådant att utrikesministern kommer först att föreläsa och har sedan möjlighet att svara på frågor från publiken, både på svenska och engelska. Föreläsningen är gratis för alla medlemmar och utomstående. Formatet kommer att vara sådant att Utrikesministern håller föreläsningen på zoom vilket kommer att livesändas i detta event. Samtliga deltagare är fria att ställa frågor i chatten. OBS: Föreläsningen kommer hållas på svenska men frågor på engelska är självklart välkomna.

Var? ZOOM
När? 25 November kl: 12:00