UPF Umeå söker ny representant i Utrikespolitiska förbundets styrelse

Utrikespolitiska Föreningen vid Umeå Universitet är en av tio lokalföreningar som ingår i Utrikespolitiska Förbundet Sverige (UFS). Vår lokala styrelse har i uppdrag att välja en representant från Umeå som blir medlem i UFS-styrelsen och för Umeås talan. Vi avtackar nu varmt vår förra UFS-representant och söker nu någon som kan fylla dennes skor!

Förtydligande: Representanten blir styrelsemedlem i förbundet, inte i lokalföreningen. (Dock har UFS-representanten yttranderätt på lokalföreningens styrelsemöten och är mer än välkommen att vara aktiv i vår verksamhet här i Umeå.)

Här är förbundets hemsida där du kan läsa mer om arbetet som utförs: http://ufsverige.org/

Detta vill vi se hos dig som UFS-representant:

  • Du ska inte vara rädd att tala och du ska vara redo att föra fram vad vi i Umeå tycker om förbundets arbete. Vår lokalförenings bästa ska vara en prioritet.
  • Du bör ha tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Du kommer att stöta på arbete med stadgar, policys och diverse annat och du ska vara kapabel att sätta dig in i detta.
  • Ha tid att närvara på styrelsemötena för UFS. Dessa hålls under helger ca 1 gång/månad och äger rum på olika platser i Sverige. Skype-möten förekommer också. Resor betalas givetvis av UFS.
  • Du bör vara bra på att kommunicera och nätverka. Som UFS-representant bör du vara beredd att hålla nära kontakt med både styrelsemedlemmarna i UFS och vår lokala styrelses presidium. Du är UPF Umeås länk till förbundet och detta ska givetvis förvaltas väl.
  • Arbetsspråket i UFS är överlag svenska (även om dokumenten håller på att översättas till engelska) och vi rekommenderar att du kan kommunicera på svenska – muntligt och skriftligt.

Visst låter detta väldigt spännande? I UFS kommer du att få unika möjligheter att knyta kontakter, göda ditt utrikespolitiska intresse, lära dig mer om styrelsearbete och naturligtvis: Ha väldigt roligt!

Anmäl intresse genom att skriva ett kort presentation av dig själv till valberedning@upfu.org senaste den 13:e januari!

Vid frågor, kontakta ordförande Nina Svensson via ordf@upfu.org

%d bloggers like this: