Julhälsningar från Utrikespolitiska föreningen

Utrikespolitiska föreningen önskar alla våra medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

Ett av höstens stora teman har naturligtvis varit det amerikanska valet där Barack Obama blev vald till att leda USA i ytterligare fyra år. Vår stora valvaka på Origo lockade till sig ca 100 personer och SVT, TV4 och Sveriges Radio sände reportage och intervjuer från detta event. Vår anslutande föreläsning med Magnus Blomgren var också mycket uppskattad.

Ett annat av våra stora teman har varit Mellanöstern. Vi har haft besök av den Israeliska Ambassaden och Magnus Norell om demokratisering i Egypten. Dessutom hade vi tidigare i höstas en föreläsning där unga aktivister från bland annat Egypten, Marocko och Tunisien fick berätta om sina upplevelser från den arabiska våren. Utrikespolitiska föreningens Mellanöstern-tema kommer att fortsätta under våren och vi ser fram emot detta oerhört mycket! Förutom det vi nämnt ovan har vi också haft mycket givande föreläsningar om bland annat kvinnohälsa och mänskliga rättigheter i Colombia.

Lagom till julledigheten har vi skickat ut vinternumret av vår tidning Utpost till alla våra medlemmar och vi tror att ni kommer att tycka att det är en mycket intressant läsning.

Efter jul kommer vi att välja en ny Umeå-representant till Utrikespolitiska förbundets styrelse – mer information om detta kommer inom kort.

Vi ses i januari! Tills dess önskar vi er en mycket god jul och ett gott nytt år!

/Styrelsen

%d bloggers like this: