Den amerikanska ambassadören på besök i Umeå

Under amerikanska ambassadörens Matthew W. Barzuns besök i Umeå, torsdagen den nittonde november 2010, fick tre representanter från UpF den förträffliga förmånen att medverka vid  en arrangerad lunch på universitetsklubben i Universum.

En härlig mix av studenter med olika nationalitet samlades och fick, tillsammans med medlemmar ur ambassadörens följe, ambassadören själv och rektor Lena Gustafsson, avnjuta en mycket välsmakande lunch som dagens kock Susanne Jonsson tillagat och otippat nog serverat i en låda. Titeln på inbjudan löd ”Think outside the box lunch”. Ett tema som följdes, både tack vare den lådförpackade västerbotten-quichen och den välfyllda ciabatan och genom de djupgående diskussionerna och tankarna som vädrades under lunchen.

Matthew W. Barzun berättade bland annat om sig själv och om hans relation med Sverige. Lättsamt och informativt prat, som övergick i en intressant frågestund, där bland annat förhållande mellan U.S.A och Iran togs upp. Men ganska snart började ambassadörens följe titta på klockan och det var dags för Matthew Barzun att rusa vidare på sitt, vad det verkade, minst sagt fullspäckade studiebesök i Umeå.

Sammanfattat en, minst sagt, god och informativ lunch.

Eftermiddagen fortsatte med en frågestund med Maud Olofsson och ambassadören i Hörsal A. Många intressanta frågor togs upp!

Skrivet av Loa Ottosson

%d bloggers like this: