26 okt: Moskvas syn på Norden och Baltikum

Hur har rysk säkerhetspolitik utvecklats under årens lopp? Vilken roll har nationen i dagens internationella politik? Dessa frågor kommer Lars Gyllenhaal från Försvarsutbildarna att svara på och diskutera den 26 oktober kl 18.00 då han besöker Upf Umeå.

Lars Gyllenhaal är författare inom militärhistoria och har bland annat skrivit böckerna Ryssland och den svenska nedrustningen; Elitförband i Norden; och Swedes at war – Willing Warriors of a Neutral Nation, 1914-1945. Han har även gjort research för ett flertal dokumentärfilmer och är medlem Svenska Militärhistoriska Kommissionen. På hans blogg kan du kan läsa mer om honom och om krig ur en nordisk synvinkel

Föreläsningen börjar kl:18.00, hörsal D, Lindellhallen. Entré 20 kronor. Gratis för medlemmar i Upf Umeå och UFS. Medlemsskap i Upf Umeå kostar 50 kronor för två terminer.

Välkomna!

%d bloggers like this: