26 nov: Folkmord i Tjetjenien?

Mayrbek Taramov har varit verksam som journalist i Tjetjenien och besöker nu UpF Umeå fredagen den 26 nov kl 15.15 för att berätta om Tjetjenien och om folkmord på dess befolkning under första och andra kriget i Tjetjenien på 1990-talet – krig som bl.a. orsakats av viljan till självständighet från Ryssland. Idag är Tjetjenien en autonom delrepublik till Ryssland och endast Georgien har erkänt staten “Tjetjenska republiken Itjkerien” som utropats av separatiströrelsen i Tjetjenien.

Parallellt med Mayrbreks reflektioner kring folkmordet på tjetjenierna kommer han också att diskutera hur han ser på Tjetjeniens betydelse för den ryska politiken.

Umeå universitet, Lindellhallen, Hörsal C. Entré 20 kronor. Gratis för medlemmar i Upf Umeå och UFS. Medlemsskap i Upf Umeå kostar 50 kronor för två terminer.

Välkomna!

%d bloggers like this: